فیلتر
مودم دستگاهی است که در دسته تجهیزات اکتیو شبکه جای می;گیرد. واژه مودم برگرفته از دو کلمه Modulator و Demodulator است. این دستگاه، در گذشته وظیفه مدوله و دمدوله کردن تمامی سیگنال;ها را برعهده داشت اما امروزه وظیفه تبدیل اطلاعات و داده;های منتقل شده به داده;های قابل خواندن را به کمک روش;های گوناگون برعهده دارد. امروزه بیشتر مودم;ها روتر نیز دارند. مودم اطلاعات را از شرکت;های ارائه دهنده سرویس اینترنت گرفته و آن;ها را به داده;های مورد استفاده برای لپ تاپ، موبایل و یا سایر تجهیزات شبکه تبدیل و ترجمه می;کند.
مودم ADSL، مجموعه داده;ها را از کابل تلفن متصل شده به مودم دریافت کرده و پس از ایجاد تغییرات بر روی آن;ها و پیکربندی، بستر اینترنت را برای کاربران مهیا می;کند. اغلب مودم;های امروزی می;توانند شبکه وایرلس ایجاد کنند که به واسطه آن چندین لپ تاپ و موبایل می;توانند به اینترنت متصل شوند. نوعی از مودم;ها تحت عنوان مودم;های معمولی، اتصال به اینترنت Dial-up را فراهم می;کنند. این مودم;ها به پورت;های تلفن RJ-11 مجهز شده;اند. مودم;های معمولی در دو دسته مودم;های داخلی و خارجی جای می;گیرند. مودم;ها از لحاظ سرعت، پهنای باند و نوع تکنولوژی تقسیم;بندی می;شوند. هر مودم عملکرد مخصوصی دارد و ویژگی آن;ها با هم تفاوت دارد. تنظیمات مودم و کانفیگ مودم به شرکت ارائه دهنده سرویس اینترنت و نوع تکنولوژی مودم بستگی دارد. در ادامه به معرفی انواع مودم;ها می;پردازیم:
مودم ADSL: این تجهیزات از پراستفاده;ترین دستگاه;ها در دنیای اینترنت هستند. نام مودم;ای دی اس ال از عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line به معنای خط اشتراک نامتقارن گرفته شده است. تکنولوژی ADSL یکی از انواع تکنولوژی DSL است. اتصال DSL یک اتصال پرسرعت است که از سیم;های بکارفته در خطوط تلفن برای برقراری ارتباط استفاده می;کند.
مودم VDSL: مودم;های VDSL از دیگر تکنولوژی;های DSL هستند. VDSL مخفف عبارت Very-high-bitrate Digital Subscriber Line به معنای خط اشتراک دیجیتال یا نرخ بیت بسیار بالا است. عملکرد این تجهیزات شباهت بسیار زیادی به مودم;های ADSL دارند. سرعت انتقال و پهنای باند در این سیستم;ها، به مراتب از مودم;های ADSL بهتر است. ;
مودم WiMAX: این مودم;ها بدون نیاز به خط تلفن، اینترنت را فراهم می;کنند. این تجهیزات ابتدا در سال 2001 معرفی شدند و در سال 2011، نسخه WiMAX2+ به بازار عرضه شد. این نسخه پهنای باندی حدود 100 مگابیت بر ثانیه بیشتر از سری پیش دارد. امروزه کارشناسان، رقیب اصلی مودم;های TD-LTE را وایمکس 2 پلاس می;دانند. ;
مودم 3G/4G: در مودم;های 3G و 4G، اتصال اینترنت بی;سیم و توسط سرویس موبایل صورت می;پذیرد. چند دستگاه که وظیفه فرستادن امواج را برعهده دارند (BTS)، توسط اپراتور;های خدمات موبایل تنظیم شده;اند. این سیستم، اینترنت;های نسل چهار و یا نسل سه را برای کاربران فراهم می;کند. ;در مودم;های 3G و 4G دریافت و ارسال به جای اینکه از کابل یا خط تلفن صورت بگیرد، از طریق امواج پخش می;شود. مودم;های 4G سرعت بالاتری را در اختیار کاربران قرار می;دهد.
مودم TD-LTE: مودم;های TD-LTE، دستگاه;های کوچک و قابل حملی هستند که اطلاعات را با محدوده فرکانسی 20 مگاهرتز ارسال و دریافت می;کنند. به این مدل;ها اصطلاحاً مودم جیبی نیز گفته می;شود. عملکرد این مودم;ها به مودم;های 3G و 4G شباهت دارد. نام مودم LTE از عبارت Long Term Evolution گرفته شده است.
مودم فیبر نوری: مودم;های فیبرنوری (UFB) به کابل کشی;های فیبر نوری نیاز دارند و سرعت دانلود و آپلود بسیار بالایی (تا یک گیگابایت) را برای کاربران مهیا می;کنند. مودم;های فیبر نوری به دو دسته FTTH و FTTC تقسیم می;شوند که براساس نوع کابل تقسیم;بندی می;گردند.
قیمت مودم
قیمت مودم براساس نوع برند و نوع کاربرد آن بسیار متنوع است. برای خرید مودم روتر، می;بایست به وایرلس بودن، ADSL یا VDSL بودن، TD-LTE بودن، تعداد آنتن، سرعت و پهنای باند و برند آن توجه نمود.
خرید مودم از راندنو
برای خرید مودم می;توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه;های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت مودم و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می;سازد.