سوئیچ شبکه سیسکو
سوئیچ سیسکو
سوئیچ سیسکو یکی از بهترین سوئیچ های شبکه موجود در بازار است. در گذشته از روترهایی با پهنای باند زیاد یا سوئیچ هایی مستقل در شبکه های خانگی و اداره ها استفاده می شد اما امروزه سوئیچ های اترنتی بخشی از هسته حافظه روتر به حساب می آید و نقش مهمی را در برطرف کردن نیاز کاربران ایفا می کنند. در میان انواع سوئیچ ها، سوئیچ شبکه سیسکو سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده است.
سوئیچ شبکه یک سخت افزار بسیار کوچک است که وظیفه اتصال کامپیوترها و دستگاه های موجود نظیر چاپگرها، سرورها و ... را برعهده دارد. این وسیله با متمرکز سازی ارتباطات میان چند دستگاه در شبکه، ارتباط میان آن ها را فراهم می کنند. سوئیچ شبکه سیسکو دیتا را بین دستگاه های مختلف شبکه منتقل می کند و داده ها را از یک دستگاه با IP مشخص دریافت و سپس به آدرس تعیین شده در شبکه محلی ارسال می کند.
شرکت سیسکو
سیسکو (Cisco) از بهترین شرکت های آمریکایی و چندملیتی است که در زمینه تولید تجهیزات شبکه فعالیت می کند. این شرکت توانسته در صنعت تولید سوئیچ های شبکه از دیگر رقیب های خود سبقت بگیرد. مقر سیسکو در سن خوزه و مرکز سیلیکون ولی ایالت کالیفرنیا واقع شده است. سیسکو سوئیچ های متنوع و باکیفیتی به بازار عرضه می کند. کمپانی سیسکو از سال 1984 فعالیت خود را آغاز کرده است و در سال 1986 اولین محصول خود که یک روتر بود را به بازار عرضه کرد. این شرکت در سال 1994 کمپانی به نام Kalpana را خریداری کرد. این کمپانی مخترع سوئیچینگ اترنت محسوب می شود. در نتیجه از مهمترین اتفاقات کمپانی سیسکو می توان به خرید شرکت Kalpana اشاره کرد.
سیسکو در سال 2004 دستگاهی به نام ISR را به بازار معرفی کرد. این دستگاه از پرسودترین و پرفروش ترین تجهیزات کمپانی سیسکو محسوب می شود. به گونه ای که در 5 سال توانسته 8 میلیون دستگاه بفروشد که رقمی شگفت انگیز محسوب می شود. در همین سال این شرکت سیستم CRS-1 را نیز به بازار عرضه کرد. سیسکو ادعا می کند که سیستم CSR-1 می تواند داده ها را تا 1.2 ترابایت دیتا در هر ثانیه انتقال دهد.
در سال 2019 سهام سیسکو افزایش چشمگیری پیدا کرد و به بیشترین میزان خود رسید. زیرا در سال های قبل سهام این شرکت فراز و نشیب های بسیار زیادی داشته است. در حال حاضر این شرکت به تولید روتر، تلفن ویپ، سوئیچ و ... می پردازد.
انواع سوئیچ سیسکو
- سوئیچ ریفر سیسکو: سیسکو برخی از سوئیچ های خود را در سال 2009 از سطح بازار جمع آوری کرد. زیرا استانداردهای لازم را رعایت نکرده بود. این تولیدات شامل سری های 100-10، S و G می شوند و معمولاً با نام ریفر (Refer) شناخته می شوند.
- سوئیچ نیو سیسکو: محصولات جدید شرکت سیسکو با گارانتی معتبر و استانداردهای جهانی به بازار عرضه می شوند و تحت عنوان سوئیچ نیو (New) به فروش می رسند.
- سوییچ یوزد سیسکو: منظور از یوزد (Used) همان سوئیچ های دست دوم و استفاده شده است که با قیمتی بسیار پایین تر از نمونه نو به فروش می رسد.
مصحولات سیسکو
سوئیچ های شبکه برند Cisco براساس عملکرد و ویژگی هایی که دارند به دو دسته کلی Nexus و Catalyst تقسیم بندی می شوند:
سری Nexus
- Nexus: برای ایجاد ارتباط و اتصال در شبکه در دیتاسنترها از این سوئیچ استفاده می شود. زیرا می تواند به راحتی نیاز چنین مراکزی را برطرف کند.
- Nexus9000: اگر می خواهید انتقال داده و اتصالی بدون تاخیر در مراکز داده داشته باشید، بهتر است از سری Nexus9000 استفاده کنید.
- Nexus9200: برای پشتیبانی از اتصالات 1، 10، 25، 40، 50 و 100 گیگابیت بر ثانیه باید از این سری سوئیچ استفاده کنید. این محصولات پیکربندی ثابتی دارند.
- Nexus9500: این سوئیچ ها در انواع و اقسام گوناگون به بازار عرضه می شوند. نوع Nexus9504 به 4 اسلات و نوع Nexus9508 به 8 اسلات یا شیار مجهز شده است. نوع Nexus95016 نیز 16 شیار با کاربرد ویژه دارد. تمامی سوئیچ های این سری Open Source هستند و براساس نیاز نرم افزار طراحی می شوند. همچنین مقیاس پذیری از مهمترین ویژگی های این سری سوئیچ برند سیسکو است.
- Nexus5000: این محصولات قابلیت های بسیار زیادی دارند و از دو پلتفرم Nexus5500 و Nexus5600 پشتیبانی می کنند. این محصولات نیز مقیاس پذیر هستند و با هدف انتقال 10\40 GB Ethernet به لایه دو و سه طراحی شده اند.
- Nexus3000: این سوئیچ ها به سوئیچ های کم تاخیر و سریع شهرت دارند. این محصولات ارتباطی مطمئن میان لایه های دو و سه ایجاد می کنند و در دیتا سنترهای مقیاس پذیر و سرویس های ابری مورد استفاده می شوند.
سری Catalyst
- Catalyst: این سوئیچ ها عملکرد متفاوتی نسبت به سایر سوئیچ ها دارند. به همین دلیل در بیشتر مواقع در شبکه های وسیع و حرفه ای از آن استفاده می شود. این سوئیچ ها عملکرد خاصی دارند و هدف های ویژه ای را در شبکه دنبال می کنند.
- Catalyst 9000: این محصولات سرعت بالایی دارند و براساس UADP و ASIC طراحی شده اند.
- Catalyst 9500: این مدل تنها برای اینترنت اشیا و ایجاد فضای ابری به کار گرفته می شود. سوئیچ سری Catalyst 9500 می تواند از قابلیت های ازMVPN ،NAT و Layer 2/3 VPN پشتیبانی کند.
- Catalyst 9400: این محصولات بیشتر در سازمان هایی که در آینده قصد توسعه و گسترش شبکه وجود دارد استفاده می شود. این محصول قابلیت دسترسی به 384 پورت و ارائه دی ان اس سیسکو را دارد.
- Catalyst 9300: قابلیت انترپرایزی و استکینگ این سوئیچ به گونه ای که از Wave 2 Access Point به منظور پشتیبانی از 802.11ax و ac 802.11 استفاده می کند، سبب شهرت آن شده است.
- Catalyst 6800: این سوئیچ ها سرویس های 1، 10 و 40 گیگابایت بر ثانیه ارائه می دهند و از Cisco DNS و SD-Access پشتیبانی می کنند. این محصول قابلیت ایمن سازی دارد.
- Catalyst 6500: این نوع سوئیچ می تواند از بیشترین میزان ممکن یعنی 44 پورت در 40 گیگابایت و 534 پورت را در 1 GE پشتیبانی کند.
- Catalyst 3850: این مدل و Catalyst 3650 از قابلیت استکینگ استفاده می کنند و عملکرد بسیار خوبی از طریق سیسنک کابلی و بی سیم عرضه می کنند. این محصول فناوری اترنت چند گیگابایتی دارد و بهترین عملکرد خود را ارائه می دهد.
- Catalyst 4500E: این محصولات هسته های ثابت با دسترسی مدولار دارند و به صورت مقیاس پذیر ساخته شده اند.
- Catalyst 2960-CX: در این محصولات تنظیمات ثابت است و با هدف انترپرایزی طراحی شده است و می تواند سرویس دهی معادل 8 الی 12 گیگابیت در ثانیه داشته باشد. از این محصول برای اتصالات رایانه ای، دوربین های مدار بسته، Wireless Access Point و IP Phone استفاده می شود. سری Catalyst 3560-CX نیز کاملا شبیه به همین سری است.
- Catalyst 2960-L: این محصولات تنظیمات 8 الی 48 پورته دارند. نمونه های 8، 16 و 24 پورت آن ها بدون فن عرضه می شوند.
کاربرد سوئیچ سیسکو
- سوئیچ ماژولار سیسکو: این سوئیچ ها را می توان براساس نیاز شبکه ارتقا داد و این کار به واسطه اتصال ماژول صورت می گیرد. اتصال ماژولی محدودیت ندارد و می توان اتصالات فیبر نوری و منبع تغذیه به این سوئیچ ها متصل کرد.
- سوئیچ غیرماژولار سیسکو: این سوئیچ ها تنظیمات غیرقابل تغییری دارند و براساس استانداردهای تعین شده در زمان تولید به بازار عرضه می شوند. قابلیت ارتقا در این نوع سوئیچ ها وجود ندارد.
- سوئیچ مدیریتی سیسکو: این سوئیچ ها قابلیت تنظیم آی پی برروی دستگاه دارند و کاربران می توانند از طریق Telnet و Secure Shell آن را مدیریت کنند.
- سوئیچ های قابل برنامه ریزی: این سوئیچ ها در شبکه برای هدفی خاص به کار گرفته می شوند و تمامی تنظیمات آن قابل تغییر و برنامه ریزی است. این سوئیچ ها در دسته بندی سوئیچ های Catalyst 9000 قرار می گیرد و در پروژه های مختلف می توان از آن استفاده کرد.
- سوئیچ POE سیسکو: این سوئیچ به منبع تغذیه جداگانه مجهز شده است و دیگر نیازی به اتصال به برق نیست.
کانفیگ سوئیچ سیسکو
پیش از آغاز تنظیمات باید ببینید نرم افزار شما چه نوعی است و از سلامت آن مطمئن شوید. سپس مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- سوئیچ های سیسکو به درگاه Console مجهز هستند. برای آغاز کار باید کابل کنسول را که اغلب آبی یا مشکی است به سوئیچ وصل کنید. این کابل دو سوکت RJ45 و RS232 دارد. سوکت RJ45 به پورت کنسول و سوکت RS232 به کامپیوتر وصل می شود.
- در ادامه برای تنظیم سوئیچ با لپ تاپ باید نرم افزار ترمینال روی دستگاه وصل شود تا بتوانید به محیط کانفیگ راه پیدا کنید. برنامه های PuTTY، SecureCRT، HyperTerminal قابل استفاده هستند.
- سوئیچ را روشن کنید و در لپ تاپ نرم افزار را باز کنید. سپس باید در قسمت Session نوع اتصال (Connection Type) را روی سریال (Serial) تنظیم کنید و بخش Bit Per Second را روی 9600 تنظیم کنید. پس از اتمام مراحل روی OK کلیک کنید تا صفحه CLI باز شود. دستورات این بخش در Running Config نیز اجرا می شود. به همین دلیل اگر دستگاه خاموش شود تنظیمات از بین می رود در نتیجه بهتر است آن را سیو کنید.
قیمت سوئیچ سیسکو
قیمت سوئیچ سیسکو به عواملی همچون مدل، کارایی سوئیچ، سرعت و عملکرد آن بستگی دارد. سوئیچ های مدیریتی از نوع غیرمدیریتی قیمت بیشتری دارند. همچنین سوئیچ های ماژولار نیز گرانتر از غیرماژولار هستند.
خرید سوئیچ سیسکو
برای خرید سوئیچ سیسکو می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سوئیچ سیسکو و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.